Δελτίο Τύπου Τιμητική Εκδήλωση στον Ιορδάνη Ανανιάδη

27/11/2021


Image title

Image title

Image title






Το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - docfest Χαλκίδα 2021 συνεχίζεται με ένα πλήθος προβολών, αφιερωμάτων και τιμητικών εκδηλώσεων. Χθες,  Παρασκευή 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Τιμητική Εκδήλωση για τον σκηνοθέτη και animator Ιορδάνη Ανανιάδη. Ο Ιορδάνης Ανανιάδης, είναι ένας από τους πρωτοπόρους του animation στην Ελλάδα. Με περισσότερες από 10 ταινίες στο ενεργητικό του, συνεχίζει ακούραστα μέχρι και σήμερα να δίνει πνοή και κίνηση στις εικόνες.

Το έργο του έχει βραβευτεί πολλάκις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ενώ η ταινία του Κύκλος έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του μνημειώδους διαδικτυακού περιοδικού «Indie Wire» με τις 250 καλύτερες μικρού μήκους ταινίες animation παγκοσμίως.
Στην εκδήλωση προβλήθηκαν οι βραβευμένες ταινίες του Ιορδάνη Ανανιάδη: Πανδαισία, Ζάχος ο Μαζόχας, Ο κύκλος, Η τρύπα, Αδάμ, Εμείς οι Έλληνες, Overground (Η τρύπα 2), Μην πετάξεις τίποτα (Η τρύπα 3), 12.410 και ένα τριαντάφυλλα και Καρέκλες.Image titleImage title

Εγγραφή στο Docfest Newsletter